Почетна Штампарске услуге Галерија ДВД издања Галерија књига
Русија коју волимо

 

 

С благословом Георгија архиепископа Људинског

Старчество је посебан пут духовног руковођења. Оно је у Русији било усмерено како на монаштво, тако и на мирјане. Заједно са схиигуманом Илијом боравићете у Константинопољу, крај зидина Свете Софије, у дечијем дому Рожденственски, отвореном благословом старца испод Козељска, на његовој очевини под Орлом, као и на гробу оптинског старца Нектарија у селу ХОлмишу.

 
Света Гора - Каруља, Симонопетра, скитови и испоснице

Имамо велику жељу да вам пренесемо утиске о нама најдрагоценијим светогорским местима. Међу њима је и Каруља.
Под врелим сунцем, у скромним келијама и пешчарама, на окомитим стенама које висе над морским безданом, подвизава се у тврдом и строгом посту атонска братија.

погледајте:
каруљски ланци (о чему размишља човек док виси над литицом?)
Братија Каруље (пустињаци, аскете, свети...)
келија крај водопада (овде се подвизавао Свети Григорије Палама)
Скит дрводеље (најстарији руски храм на свету у ком се врши богослужење)

 
Александар Невски

 

 

Епски филм снимљен 1938.

Говори о бурним догађајима који су потресли Русију у 13. веку о сукобу немачких витезова тевтонског реда, по благослову римокатоличке цркве и победи Руса под вођством Св.Александра Невског, која се одиграла на залеђеном чудском језеру 1242. године.

 
Отисци стварања

Отисци стварања
Спектакуларна открића у основним стенама Земље - граниту, омогућила су јасан увид у питање настанка наше планете. Микроскопски остаци радиоактивне материје у основним стенама Земље представљају јасан доказ да је наша планета настала за веома кратко време.

Земља млада планета
Фосили, кањони, наслаге угља и неки други природни феномени, недвосмислено показују да је наша планета веома млада, баш као и процеси који се на њој одвијају. Са друге стране, методе радиоактивног датирања показују се неадекватним за одређивање старости планете.

Доказ стварања
Мноштво фасцинантних бића, птице, биљке, рибе, инсекти, која немају интелигенцију, а нека од њих чак ни мозак, изненађују нас својим сврсисходним понашањем. Да ли ово представља доказ о стварању?

 
«ПочетакПретходна12345СледећаКрај»

Страна 1 од 5
Main page Contacts Search Contacts Search